+31 (0)43 852 0955

info@grandcafeneubourg.nl

Over ons

De naam van ons Grand café verwijst naar zowel het kasteel en landgoed Neubourg als naar het prachtige pilsner van de Gulpener. Wij willen in onze zaak graag het oude met het nieuwe verbinden.

Kasteel Neubourg: bij een doorwaadbare plaats in de Geul nabij de weg van Maastricht naar Aken werd ergens in de vroege middeleeuwen een “motte” gebouwd. In 1289 wordt melding gemaakt van kasteel Neubourg “als vervanging van deze eerdere burcht ten noorden van Gulpen, de Aldeburg”. Oorspronkelijk was het kasteel Neubourg een eenvoudig herenhuis met aan weerszijden twee bouwhuizen, die haaks op het hoofdgebouw waren gebouwd. Het is in aanleg 14de eeuws, maar in de huidige vorm grotendeels 17e en 18e eeuws.

Neubourg pilsner: op 27 september 1995 is het eerste vat Château Neubourg aangeslagen.  Het pilsner was in eerste instantie alleen verkrijgbaar van het fust. Sinds 1998 is het ook op fles verkrijgbaar en wel in diepblauwe flessen met in reliëf het logo van Chateau Neubourg. Op 21 juni 1999 won dit bier de gouden medaille van de Sélection Mondiale de la Qualité in Brussel.

Grand Café Neubourg: een verbinding tussen de historie en het heden. Een klassiek pand met een eigentijdse inrichting. De oude traditie van Limburgse gastvrijheid in een modern en Bourgondisch jasje.